> Realisatie Muldershof, mét bewoners

In het speeltuintje aan het Muldershof in Steenderen wordt door enkele buurtbewoners druk aan een tipi gebouwd. De buurt heeft in overleg met de gemeente het speelpleintje opnieuw mogen inrichten. Voor het speeltuintje aan het Muldershof ging Mennolt Seelemeijer in gesprek met Juul Scheffers. De nieuwe plannen werden getekend door Arjan Vreugdenhil en door de gemeente goedgekeurd. 

In 2016 riep de gemeente Bronckhorst buurten op om in het kader van het nieuwe speeltuinenbeleid mee te denken over de speeltuinen in Steenderen. Een buurt kon speeltoestellen adopteren of oude toestellen laten weghalen en de speelruimte opnieuw inrichten.

De gemeente legde een rond plaatsje voor de tipi aan, bracht de grote stenen en stammen en zal later gras inzaaien. Het maaien wordt ook door de gemeente verzorgd.
Eric Steintjes en Mennolt Seelemeijer kregen een stapel wilgentakken van de gemeente om te gebruiken de tipi te vlechten. “We hebben filmpjes gekeken hoe deze wilgentipi’s moeten worden gevlochten. Het wordt al heel mooi, maar we hebben nog meer takken nodig, want de tipi moet helemaal dicht zijn. Alle lof voor de gemeente voor de inspraak en samenwerking.”

Contact

OBB Ingenieursbureau
Postbus 805
7400 AV Deventer
+31 (0)570 616005
info@obb-ingenieurs.nl

Bezoekadres (geen post): Bouwhuisweg 4 Diepenveen.
© ErwinEverts.nl 2017 -- OBB-main 1.0 Inloggen