participatie

“Waar speelde u toen u 10 jaar was?”, is de meest gestelde vraag bij OBB-participatietrajecten met omwonenden. Bij participeren zoeken we niet naar concessies, maar naar de hoogst haalbare speelwaarde. Het kind staat voorop.  Door goede voorbereiding en heldere randvoorwaarden ligt er een goede basis. Hierbinnen hebben alle betrokkenen meer dan genoeg ruimte om hun eigen eisen en wensen in te brengen. We investeren  graag in de participanten door middel van kennisoverdracht en inspiratie, zodat zij volwaardig  kunnen meedoen! Daarbij vinden we dat participeren niet alleen gaat om het eindplaatje; het proces is minstens zo belangrijk.

We verzorgen de inhoud van het hele participatietraject. In overleg kiezen we organisatie- en werkvormen die bij de gemeente en buurt passen. We geven alle betrokkenen daarin de verantwoordelijkheid die bij hen past en die ze kunnen dragen. Moet er een ontwerp komen of een minicompetitie, dan regelen we dat er gewoon bij. Een aanpak die we graag gebruiken bij het opstellen van beleidsplannen zijn kinderrondgangen. Binnen 45 minuten weten we waar het spelen in hun buurt om draait.

Veel werkvormen zijn gegroeid in interactieve beleidstrajecten en ontwerptrajecten. We hebben veel ervaring met wat wel en niet werkt in verschillende buurten of voor gewenste eindproducten.
Met de brochure ‘Participatie’ vraagt OBB aandacht voor goede participatie bij kinderen en jongeren.

OBB verzorgt ook ook workshops over dit thema.

Contact

OBB spelmakers + ruimtedenkers
Teugseweg 5, 7418 AM Deventer

+31 (0)570 616005          I  info@obb-ingenieurs.nl

© ErwinEverts.nl 2024 -- OBB-main 1.1.1 Inloggen