> SPIKKEL =inspiratietool

Als ontwerper of beheerder wil je op woensdagmiddag een speelplek vol kinderen zien. Kinderen hebben vaak thuis zoveel speelgoed dat een speelplek iets leuks moet bieden om ze letterlijk over de drempel te trekken. Traditionele speelplekken zijn vaak niet meer dan een grasveld of plein met toestellen. Hierdoor zijn er maar weinig verschillende speelmogelijkheden. OBB speelruimte specialisten heeft daarom De Spikkel ontwikkeld. Deze is onderaan de pagina te downloaden.

Veel speelmogelijkheden
De Spikkel geeft ontwerpers van speelplekken inspiratie om een speelplek nog leuker te maken. Beheerders kunnen de tool gebruiken om een ontwerp te beoordelen. De Spikkel toetst een speelplek zodat vóór de aanleg al duidelijk is of er genoeg verschillende speelmogelijkheden zijn. Op zes verschillende punten wordt een speelplek beoordeeld. Na het doorlopen van De Spikkel weet je wat er goed is aan je speelplek en welke punten nog verbeterd moeten worden, zodat je een speelplek maakt met veel speelmogelijkheden.

Werken met De Spikkel
Samen met gemeenten organiseren wij netwerkbijeenkomsten waarbij ambtenaren ervaringen uitwisselen over het werken met speelruimte en oefenen met De Spikkel. Vind je het leuk om een regiobijeenkomst te organiseren in jouw gemeente, neem dan contact met ons op.
Heb je tijdens het beoordelen van een speelplek vragen, stuur ons dan een e-mail. Je kunt ook een foto of ontwerp van een speelplek naar ons toe sturen. Wij antwoorden je dan met tips of complimenten over je speelplek.

 


Download De Spikkel 2.0 invulbare pdf hieronder:

Centrale plek  
Steunplek
Informele plek
Bovenwijkse plek
De Spikkel 4-in-1
De Spikkel OBB English All 4 versions
Hoe het werkt wordt uitgelegd in het onderstaande filmpje. (kleine opmerking, binnenkort is er een nieuw filmpje over de Spikkel 2.0. De uitleg hieronder is vergelijkbaar aan huidige versie 2.0, maar enkele onderdelen nog termen van versie 1.0)

 

 

Inspiratie nodig?

Contact

OBB spelmakers + ruimtedenkers
Teugseweg 5, 7418 AM Deventer

+31 (0)570 616005          I  info@obb-ingenieurs.nl

© ErwinEverts.nl 2024 -- OBB-main 1.1.1 Inloggen