ontwerp

OBB stimuleert met haar speelruimteontwerpen het zelfstandig spelen in de openbare ruimte. We laten kinderen op ontdekkingstocht gaan. Het ontwerpproces bepaalt daarbij vaak in grote mate het ontwerp. Het liefst zijn we dan ook betrokken bij de participatie. Speelwaarde zit maar voor een klein deel in speeltoestellen, die zijn een (dure) kers op de taart. We maken ontwerpen die variatie en uitdaging bieden, ook buiten de speeltoestellen om. Een speellandschap waar vooral ook samen gespeeld kan worden.

Een buurtgewijze aanpak is onze specialiteit. Door meerdere plekken in de buurt op te pakken, gaat het gesprek met gebruikers veel verder dan alleen het gesprek over het duikelrek en worden bewoners meegenomen in het spreidingsbeleid van de gemeente. Ze denken zelf mee hoe en waar de oudere en jongere kinderen dan moeten spelen en hoe ver men bereid is hiervoor te lopen. Dit komt de ontwerpen en de speelwaarde over de hele buurt ten goede.

We maken ontwerpen voor schoolpleinen, speeltuinen parken, speellandschappen en speelroutes door de buurt. Maar ook speelkunst, speeltoestellen en speelaanleidingen. Naast zelf ontwerpen hebben we ook de Spikkel ontwikkeld om meer ontwerpkwaliteit te stimuleren.

Contact

OBB spelmakers + ruimtedenkers
Teugseweg 5, 7418 AM Deventer

+31 (0)570 616005          I  info@obb-ingenieurs.nl

© ErwinEverts.nl 2024 -- OBB-main 1.1.1 Inloggen