> formele speelruimte

De kwantiteit en kwaliteit van speelplekken bepalen wij aan de hand van normen voor formele speelruimte. De omvang van de doelgroep binnen een actieradius bepaalt het aantal en de ligging van speelplekken. En natuurlijk zegt de hoeveelheid informele speelruimte of een speelplek überhaupt noodzakelijk is.

Normen zorgen voor een evenredige verdeling van speelvoorzieningen over de jeugdigen en buurten. Verschillende organisaties werkten intensief samen om richtlijnen voor de aanleg en het onderhoud van speelvoorzieningen op te stellen. Vooral het ‘Handboek Veiligheid van Speelvoorzieningen’ heeft bijgedragen aan de totstandkoming van landelijk aanvaarde normen en richtlijnen. Normen voor de afstand die een leeftijdscategorie kan afleggen tot een speelvoorziening. En normen voor de wenselijke oppervlakte van speelvoorzieningen. Ervaringscijfers geven daarnaast inzicht in het functioneren van een speelplek.

Formele speelplekken volgens traditionele denkwijze: speelhokjes

Formele speelplekken volgens traditionele denkwijze: speelhokjes

Formele speelplekken volgens OBB-denkwijze: uitdagende speellandschappen

Formele speelplekken volgens circulaire OBB-denkwijze: Uitdagende speellandschappen met creatief hergebruik en speelnatuur

Inspiratie nodig voor een formele speelruimte?

Contact

OBB spelmakers + ruimtedenkers
Teugseweg 5, 7418 AM Deventer

+31 (0)570 616005          I  info@obb-ingenieurs.nl

© ErwinEverts.nl 2024 -- OBB-main 1.1.1 Inloggen