> participatie

De tijd dat je zonder inspraak plannen kon uitvoeren is voorbij. De openbare ruimte is van ons allemaal. Daarbij is spelen het ideale onderwerp voor participatie; bijna iedere burger heeft er wel op de een of andere manier mee te maken. Overal in de openbare ruimte wordt gespeeld, jonge ouders zijn snel bereid mee te werken om hun kroost een gelukkig jeugd te geven en grootouders hebben voldoende tijd zich hard te maken voor hun belangen. Van participatie staan de vakbladen dan ook al jaren vol en na de opmerking in de troonrede 2016 over de participatie-maatschappij is er weer een opleving. Beleef in 12 minuten de peptalk van Jan van Setten: Hoe krijg ik ze zover?

Johan Oost: “Wij volgden een lezing van Jan van Setten en dachten: wat zou het gaaf zijn om juist ambtenaren dit stukje energie en inspiratie te geven voor hun contact met burgers, hun klanten. En dan is het logisch dit tijdens de Dag van de Openbare Ruimte aan te bieden!

Inspirerend cadeau
Respect voor iedere (inhuur)ambtenaar die iedere keer weer objectief de gesprekken aangaat en in de spagaat politiek-beleid-algemeen belang-bewonerswensen het optimale nastreeft. Daarom voor u allen een cadeautje dat we – in samenwerking met de beursorganisatie Expoproof – tijdens de Dag van de Openbare Ruimte al live hebben aangeboden en nu ook als video is te bekijken via het YouTubekanaal OBB speelruimtespecialisten: de peptalk van Jan van Setten: Hoe krijg ik ze zover?
Jan van Setten is een van de meest energieke en gedreven managementgoeroes die we ooit tegenkwamen. Zijn ‘aangenaam confronterende’ stijl, humor en energie zorgt ervoor dat je van de eerste tot de laatste minuut op het puntje van je stoel zit. In ruim 12 minuten leert Jan je dansen met jouw klanten, de burgers.
Zijn verhaal, de inspiratie en verluchtende grappen gaan snel … maar zijn recepten geven invulling aan de kern van participatie: Hoe creëer je draagvlak zonder dwang? En hoe blijf je zelf optimaal gemotiveerd? De juiste snaar raken. Wat drijft iemand nu écht? Hoeveel invloed heb je daar als ambtenaar op? Pittige vragen! Er zijn echter meer antwoorden dan je denkt om uit de participatiespagaat te blijven en de dans aan te gaan met burgers.
De inspirerende lezing van Van Setten neemt je mentaal mee op reis naar hoe je anderen voor je wensen en doelen kunt winnen. Waarom standpunten niet werken en hoe je daar weg kunt blijven, hoe je weerstand creëert. En ook hoe je het herkent, erkent en weerlegt. Aan welke knoppen je moet draaien en hoe je zelf daarbij geen energie verliest, maar juist wint. De (speel)ruimte die je aan een ander geeft, krijg je er immers zelf bij!

 

Contact

OBB spelmakers + ruimtedenkers
Teugseweg 5, 7418 AM Deventer

+31 (0)570 616005          I  info@obb-ingenieurs.nl

© ErwinEverts.nl 2024 -- OBB-main 1.1.1 Inloggen