> Kennisdag Circulaire Speelruimte 2020

KENNISDAG CIRCULAIRE SPEELRUIMTE VERPLAATST NAAR MEI 2021

Wilt u op de hoogte blijven en berichten hierover ontvangen?
Meld u dan aan via de onderstaande knop.

Waarom de Kennisdag Circulaire Speelruimte?

Deze kennisdag is bedoelt om elkaar te inspireren en kennis te delen op een aantal invalshoeken voor speelruimte. Denk hierbij aan thema’s zoals samenwerken, aanbesteden, onderhoud, buurtgerichte aanpak, gesprek met bewoners en knutselen met toestellen. Meer informatie over het programma en de sprekers vind u op de website van Expoproof.

Nederland circulair in 2050

De vraag naar grondstoffen voor bijvoorbeeld eten, elektrische apparaten en kleding neemt wereldwijd sterk toe. Daarom werkt de overheid samen met het bedrijfsleven, kennisinstituten en natuur- en milieuorganisaties , overheden, vakbonden, financiële instellingen en  andere maatschappelijke organisaties om zuiniger en slimmer met grondstoffen om te gaan. Het doel: Nederland volledig circulair in 2050.

Nederland circulair in 2050 is een serieuze opgave die ons allemaal aangaat. Is speelruimte niet bij uitstek de plek om in gesprek te gaan met kinderen en hun ouders over grondstoffen?

En ga maar na. Als je nu toestellen plaatst zijn die in 2038 pas aan vervanging toe met de huidige levensduur, dan zijn we er al bijna. Kortom alles wat we nu lineair plaatsen is afval waar we weinig mee kunnen straks.

OBB denkt dan ook serieus na over de grondstoffenstromen bij speelruimte. Kern is dat deze circulaire denk- en werkwijze ingebed moet worden in beleid en ontwerp. En eigenlijk zo snel mogelijk. Gelukkig zijn we hier allemaal al volop mee bezig door meer ruimte te maken voor informeel, avontuurlijk en natuurlijk spelen en hergebruik van materialen uit projecten en de natuur.

De organisatie van deze dag is inhoudelijk in handen van OBB en wordt facilitair ondersteund door Expoproof. Vakblad Stad+Groen is onze mediapartner.

Voorproefje

Lees voor een voorproefje deze artikelen over de Kennisdag Circulaire Speelruimte 2019

Belangrijkste lessen uit de eerste kennisdag Circulair Spelen
Kennisdag Circulaire Speelruimte groot succes

Contact

OBB spelmakers + ruimtedenkers
Teugseweg 5, 7418 AM Deventer

+31 (0)570 616005          I  info@obb-ingenieurs.nl

© ErwinEverts.nl 2024 -- OBB-main 1.1.1 Inloggen