> OBB organiseert Studiemiddag omgevingswet en spelen

Om de omgevingswet en spelen meer praktisch maken organiseert OBB op dinsdag 11 februari een ‘studiemiddag omgevingswet en spelen’. Deskundigen als Juul Osinga  (oprichter Netwerk Jong Leefomgeving) en Jantje Beton werken hieraan mee.

Waar ga je mee naar huis? Na deze middag ken je de basics van de Omgevingswet, genoeg om het gesprek met collega’s aan te gaan. Daarnaast heb je een beeld van de instrumenten in de Omgevingswet en weet je welke je kunt gebruiken om de speelruimte op de kaart te zetten!

Schrijf in voor deze studiemiddag via deze link.

Het programma: De middag is verdeeld in drie blokken van een uur. Het eerste uur is algemene uitleg over de Omgevingswet en haar instrumenten door Juul Osinga van Aveco de Bondt. Het tweede uur kies je naar eigen inzicht een van de workshops. Deze gaan door op de instrumenten van de omgevingsvisie. Het laatste uur gaan we de workshops aan elkaar terugkoppelen en nog even doorpraten aan de hand van stellingen. We sluiten af met een borrel en een hapje.

14.00-15.00 uur inleiding Omgevingswet en instrumenten
15.00-16.00 uur workshop (omgevingsvisie, omgevingsplan en programma)
16.00-17.00 uur centrale terugkoppeling workshops
17.00-18.00 uur borrel

De workshops staan onder begeleiding van een deskundige op het gebied van de omgevingswet en een inhoudelijk deskundige.

De workshops: In de workshop gaan we de instrumenten omgevingsvisie, programma en omgevingsplan verder verkennen en meer praktisch maken voor speelruimte. Het onderwerp participatie wordt daar ook aangehaakt. In de workshops verzamelen we voor dat specifieke instrument zoveel mogelijk ammunitie om de belangen van de spelende kinderen te behartigen bij het opstellen.

Omgevingsvisie: visieniveau lange termijn gemeente breed (als huidige toekomstvisie gemeente)
Programma: beleid op middellange en korte termijn, kan zijn als thema door alle programma’s heen of als deelgebiedbeleid (als huidig beleid) Omgevingsplan: regels voor speelplekken/toestellen (als bestemmingsplan)

Het laatste uur gaan we samen kijken welke onderwerpen in de verschillende instrumenten thuishoren zodat er ook een logische lijn ligt voor speelruimte of zelfs kindvriendelijkheid wellicht als een serieus onderwerp op de agenda kunnen krijgen vanaf januari 2021.

Praktische informatie: De studie middag vindt plaats op 11 februari in Deventer. Schrijf in via deze link. De inschrijving bedraagt 100 euro ex btw om de onkosten te dekken. OBB stimuleert graag dat mensen met het openbaar vervoer komen en zullen een pendel-bus naar het NS-station Deventer organiseren.

OBB staat er klaar voor

De minister voor Milieu en Wonen stuurt aan op inwerkingtreding op 1 januari 2021. Wij staan in ieder geval klaar om u te voorzien van advies of het nu is in de omgevingsvisie, omgevingsplan, voor de durfallen in een programma dat maakt niet uit. Wij brengen de speel expertise tot een maximum in bij uw omgevingswetproces.

Lees verder voor achtergrondinformatie het artikel van Elske Oost op de OBB site of in het vakblad Stad+Groen

Contact

OBB spelmakers + ruimtedenkers
Teugseweg 5, 7418 AM Deventer

+31 (0)570 616005          I  info@obb-ingenieurs.nl

© ErwinEverts.nl 2024 -- OBB-main 1.1.1 Inloggen