Almere beweeglandschap

Almere: Opstellen kadernota bewegingslandschap en quickscan jongeren

Flevoland, Almere

In 2010 is OBB gevraagd voor het opstellen van een kadernota bewegingslandschap en een quickscan van de jongerenvoorzieningen in de verschillende stadsdelen.

Kadernota bewegingslandschap (loopt door in 2011)

De gemeente Almere wil vanuit het oogpunt van gezondheid, sociale ontmoeting en voor de fun meer aandacht voor sport- en beweging in de openbare ruimte. De wijze waarop Almere stedenbouwkundig is opgezet biedt hiervoor veel mogelijkheden. Maar hoe kunnen die benut worden? Hoe worden gebruikers overgehaald om de openbare ruimte te gebruiken voor recreatieve beweging? Dit is het onderwerp van de kadernota bewegingslandschap die met brede input vanuit de gemeenten en verschillende onderzoeken (Mullier, Speelruimte, TNO en OBB) wordt vormgegeven.

> Specificaties

diensten
Beleid
Elske Oost, Madeleine Frelier
December 2012

Quickscan jongeren
Als onderdeel van het onderzoek ten behoeve van de kadernota bewegingslandschap heeft OBB voor de gemeente Almere een visie op sport- en ontmoeting van jongeren ontwikkeld en een quickscan gemaakt van het voorzieningenniveau in de openbare ruimte. Het resultaat is een informatieve nota die veel handvatten geeft om samen met betrokken professionals verder mee aan de slag te gaan.

Contact

OBB spelmakers + ruimtedenkers
Teugseweg 5, 7418 AM Deventer

+31 (0)570 616005          I  info@obb-ingenieurs.nl

© ErwinEverts.nl 2024 -- OBB-main 1.1.1 Inloggen