Cursus participatie

Afgelopen jaren hebben we de bewoners meer stem gegeven bij de inrichting van de openbare ruimte. En ja, dit leidt soms tot concessies. Maar participeren gaat niet alleen om het eindplaatje; het proces is ook belangrijk. Bovendien kan door randvoorwaarden de basiskwaliteit prima worden gekaderd. Hierbinnen hebben gebruikers meer dan genoeg ruimte om in te vullen. Wel investeren we graag in de participanten door middel van kennisoverdracht en inspiratie, zodat zij volwaardig  kunnen meedoen! “Waar speelde u toen u 10 jaar was?”, is de meest gestelde vraag bij OBB-participatietrajecten met omwonenden.

We verzorgen de inhoud van het hele participatietraject. In overleg kiezen we organisatie- en werkvormen die bij de gemeente en buurt passen. We geven alle betrokkenen daarin de verantwoordelijkheid die bij hen past en die ze kunnen dragen. Moet er een ontwerp komen of een minicompetitie, dan regelen we dat er gewoon bij. Een aanpak die we graag gebruiken bij het opstellen van beleidsplannen zijn kinderrondgangen. De kinderen laten ons binnen 45 minuten zien waar het spelen in hun buurt om draait. Een voorbeeld van een kinderrondgang in Barneveld.

Veel werkvormen zijn gegroeid in interactieve beleidstrajecten en ontwerptrajecten. We hebben veel ervaring met wat wel en niet werkt in verschillende buurten of voor gewenste eindproducten.

> Specificaties

diensten
Cursussen en workshops

Tijdens de cursus participatie wordt kennis gedeeld vanuit OBB, maar ook onderling tussen de aanwezigen. Zo kunnen kansen en valkuilen in participatietrajecten worden verkend en kan ieder op zijn plek aan de slag om betrokkenheid van gebruikers te organiseren bij beleid, inrichting en onderhoud van speelruimte. OBB put hierbij uit een rijke ervaring. Tegelijkertijd wordt er gekeken naar huidige trends en de voor- en nadelen hiervan.

Met de brochure ‘Participatie’ vraagt OBB aandacht voor goede participatie bij kinderen en jongeren. OBB geeft een aantal tips over hoe kinderen en jongeren uit te nodigen, hoe de voorbereiding te treffen, welke materialen je nodig hebt en de werkwijze die je kunt volgen en hoe je uit de participatie bruikbare ideeën kan selecteren. Bekijk hier de brochure of bestel de brochure op A3 formaat.

IK HEB BELANGSTELLING, NEEM CONTACT MET MIJ OP OVER DE MOGELIJKHEDEN

Contact

OBB spelmakers + ruimtedenkers
Teugseweg 5, 7418 AM Deventer

+31 (0)570 616005          I  info@obb-ingenieurs.nl

© ErwinEverts.nl 2024 -- OBB-main 1.1.1 Inloggen