Cursus ontwerp; De Spikkel

In de cursus SPIKKEL wordt het ontwerpinstrument De Spikkel uitgelegd en mee geoefend. Dit instrument helpt bij het gesprek over de speelruimte. Dit kan zijn bij het maken van een ontwerp, het renoveren of opwaarderen van een speelplek, maar ook voor het beoordelen van een ontwerp in een minicompetitie of offerte. Met De Spikkel lukt het om goed te motiveren waar het ontbreekt aan speelwaarde. De cursus is geschikt om te doen met professionals, bewoners en zelfs kinderen. Ze kan in algemene zin worden gegeven, maar ook toegepast worden voor een specifieke plek.

> Specificaties

diensten
Cursussen en workshops Ontwerp
Arjan Vreugdenhil, Elske Oost, Johan Oost
November 2016

De algemene cursus duurt een halve dag. Er wordt gestart met de introductie van het instrument, waarbij gelijk geoefend wordt. Na de introductie wordt door middel van een workshop door geoefend. Bijvoorbeeld door meerdere ontwerpen, foto’s van speelplekken of buiten met De Spikkel in de hand te gaan beoordelen. Ook samen een ontwerp maken met behulp van De Spikkel is een optie.

De cursus wordt gratis als workshop verzorgt als u gastgemeente wilt zijn en uw speelcollega’s uit de omgeving hierbij uitnodigt. Ook kan ze specifiek in house worden verzorgt om intern alle speelmedewerkers mee te nemen in een nieuwe ontwerpvisie. Twee tot vier keer per jaar is er een open workshop waar voor ingeschreven kan worden. Deze wordt gegeven in Deventer.

De cursus voor bewoners of kinderen duurt 1 a 1,5 uur en kan op plek specifiek niveau worden gegeven. Ook kunnen we de cursus geven en dan gelijk met 4 werkgroepen gaan ontwerpen. Zo heeft u op één avond vier voorlopige ontwerpen gereed. Onder andere in Barneveld is bewezen hoe De Spikkel ondersteuning biedt in intensieve participatietrajecten. In Gemert-Bakel is de spikkel gebruikt als beoordelingscriteria voor de aanbesteding van een raamovereenkomst.

Klik hier voor een sneak preview van De Spikkel.

Meer informatie, aanmelden of ook een regiobijeenkomst in uw gemeente?

Contact

OBB spelmakers + ruimtedenkers
Teugseweg 5, 7418 AM Deventer

+31 (0)570 616005          I  info@obb-ingenieurs.nl

© ErwinEverts.nl 2024 -- OBB-main 1.1.1 Inloggen