Den Haag Hengelolaanpark

OBB ondersteunde de gemeente Den Haag bij aanbesteding, participatie en ontwerp voor het Hengelolaanpark in Den Haag. Dit grote gebied, omsloten door woningen en een basisschool, verdient het om een belangrijkere functie in te nemen in deze wijk. Door bewonersavonden en kindermiddagen konden we de bewoners hiervan overtuigen. De kinderen kwamen met de prachtigste ideeën en ook de volwassenen konden zowel dromen als realistisch kijken naar de mogelijkheden en problemen. OBB haalde op deze momenten belangrijke informatie op en heeft dit overgedragen naar de leveranciers. Er werd een schetsontwerp gemaakt om deze eisen en wensen van bewoners beeldend te kunnen overdragen zodat er uiteindelijk een passend ontwerp wordt uitgevoerd. 

> Specificaties

diensten
Aanbesteding Ontwerp Participatie
Madeleine Frelier, Arjan Vreugdenhil
November 2016

Het Hengelolaanpark is nu één grote vlakte met weinig uitdaging. Vooral de kinderen wilden dit graag veranderen. Heuvels, een racebaan, verstopbosjes en een glow-in-the-dark-tunnel waren de oplossingen vanuit de kinderen. Verder vraagt de plek om een meer natuurlijke uitstraling waarin het prettig ontmoeten en spelen is. Het Hengelolaanpark kan zo een belangrijke plek innemen in de wijk en voorzien in de behoefte aan een plek waar je even lekker weg bent en elkaar ontmoet in alle rust.

Inmiddels is door Eibe en Yalp het Hengelolaanpark uitgevoerd! Zie hieronder enkele foto’s. fijn om te zien dat voornaamste wensen van de kinderen direct terug te zien zijn in het park. Wat ons betreft mag er nog wat fijn verstopgroen en ontdekgroen bij komen. Maar voor nu al een hele mooie stap in de goede richting.

 

Contact

OBB spelmakers + ruimtedenkers
Teugseweg 5, 7418 AM Deventer

+31 (0)570 616005          I  info@obb-ingenieurs.nl

© ErwinEverts.nl 2024 -- OBB-main 1.1.1 Inloggen