Heerhugowaard Ontwerp stationsgebied

Vanuit de buurt rondom het stationsgebied van Heerhugowaard ligt er al lange tijd een verzoek bij de gemeente voor het realiseren van een speelplek. Gezien het aantal kinderen en het gehanteerde speelruimtebeleid is een speelplek in de wijk theoretisch niet noodzakelijk. Echter door de ruimtelijke opbouw en aanwezige barrières heeft de gemeente het voornemen een plek voor de jongste kinderen in de buurt te realiseren.

De nieuwe speelplek moest komen in het gebied tussen de spoorlijn, Zuidtangent, Westtangent en Stationsweg. De gemeente had zelf al een locatie op het oog, maar had deze niet kenbaar gemaakt. OBB kwam met een locatievoorstel die anders bleek te zijn. De gemeente kon zich prima vinden in de argumentatie die OBB had voor haar locatiekeuze en heeft het voorstel overgenomen.

Het ontwerp dat gemaakt is past in het concept van Natuurlijk Spel! waarbij er een avonturenlandschap wordt gecreëerd met verschillende speelprikkels. Verder mocht de speelplek geen aanleiding geven aan jongeren om de nieuwe speelplek te gaan gebruiken als ontmoetingsplek.

> Specificaties

diensten
Ontwerp
Januari 2010
Johan Oost
Eelco Koppelaar

Het bestaande voetpad tussen de ingang van één van de flats en de parkeerplaats is uitgebreid met een speelpleintje met daarin verschillend materiaalgebruik als speelprikkel. Vanaf dit pleintje begint een avonturenlandschap met enkele speelheuvels en speelkommen, voorzien van een kruipbuis, taludglijbaan en een stammenbos tussen enkele bestaande coniferen. Door sommige van deze plaatsen extensief te gaan maaien ontstaat er een gezellig speellandschap waar de kinderen lekker over en door de kommen kunnen struinen terwijl ouders hun kinderen in de gaten kunnen houden door het ommetje te lopen over h et halfverhardingspad door het avonturenlandschap heen.

Contact

OBB Ingenieursbureau
Postbus 805
7400 AV Deventer
+31 (0)570 616005
info@obb-ingenieurs.nl

Bezoekadres (geen post): Bouwhuisweg 4 Diepenveen.
© ErwinEverts.nl 2019 -- OBB-main 1.1.1 Inloggen