Herinrichting speelruimte Nieuwoord

Als onderdeel van de uitvoering van het speelruimteplan in de gemeente Woudenberg wordt de speelruimte in de wijk Nieuwoord opnieuw tegen het licht gehouden. In samenwerking met de kinderen en ouders uit de wijk is nagedacht over de verdeling van de ruimte in de wijk, en welke speelfuncties waar een plekje kunnen krijgen. OBB werkte dit uit in ontwerpen voor een zevental plekken.

Sommige plekken worden opgewaardeerd, andere plekken krijgen een meer informele inrichting. Zo kunnen de kinderen door de hele wijk blijven spelen, met elkaar en met voldoende uitdaging. De kinderen werden al erg enthousiast en dat maakte ons, en de aanwezige wethouder en beleidsmedewerkers, ook weer enthousiast. Alles is vertaald naar ontwerpen, en met goedkeuring van de kinderen en ouders zijn deze gerealiseerd.

> Specificaties

diensten
Ontwerp Participatie
2017-2018
Johan Oost, Arjan Vreugdenhil

Dit heeft geresulteerd in uitdagende en verrassende speelruimte met meerdere toffe speelplekken en leuke routes en speelaanleidingen tussendoor. OBB was betrokken vanaf beleid, via participatie en ontwerp,  tot aan ondersteuning bij de aanbesteding en uitvoering. Mooi om zo het resultaat te zien. Met de beplanting wordt het straks helemaal af, dan nog meer foto’s. De eerste reactie van een paar spelende kinderen was positief: “vroeger was het hier supersaai, nu kunnen we vet veel doen!

Contact

OBB Ingenieursbureau
Postbus 805
7400 AV Deventer
+31 (0)570 616005
info@obb-ingenieurs.nl

Bezoekadres (geen post): Bouwhuisweg 4 Diepenveen.


© ErwinEverts.nl 2019 -- OBB-main 1.1.1 Inloggen