Advies en ontwerp | Leidsche Rijn, Utrecht

In een grote VINEX als Leidsche Rijn lopen ontwikkelfase en beheerfase door elkaar. Bovendien moet je al in de ontwikkelfase heldere principes hanteren voor de inrichting om desinvestering of veel bewonersklachten te voorkomen. Het eerste is redelijk gelukt, maar het tweede blijkt toch het geval hier. Door het principe te hanteren van behoeftegericht werken zijn in het beginstadium veel plekken voor kleinere kinderen aangelegd en komt nu de vraag naar plekken voor ouder kinderen en jongeren volop naar voren. Echter niemand wil dit voor zijn of haar deur.

OBB heeft voor Leidsche Rijn een scan gemaakt voor de ontwikkelingsrichting van de verschillende speelruimte waarbij zowel ruimte blijft voor de jongere kinderen die blijven komen, maar ook de oudere jeugd daarin een plek krijgt. Dit voor bestaand, maar ook voor nog te ontwikkelen gebied. Zo is een compleet beeld ontstaan van de ontwikkelingsrichting van de speelruimte. Naast de spreidingsprincipes heeft OBB ook inrichtingsprincipes bedacht zodat alle doelgroepen aan bod komen.

> Specificaties

diensten
Beleid Ondersteuning Ontwerp Participatie
2018
Arjan Vreugdenhil

En waar begin je dan met inrichting en veranderen. Nou daar waar het gebeurt! Maar dit is op zoveel plekken tegelijk dat het overzicht soms zoek is. OBB functioneert in Leidsche Rijn en Vleuten- de Meern als ontwerpend adviseur, coördinerend en kwaliteit bewakend. Voor alle projecten denkt zij mee over inrichting, wijze van participatie  en bewaakt zij de ontwikkelingsrichting.

De laatste ontwikkelingen rond jongerenplekken vind je op https://www.utrecht.nl/wonen-en-leven/wijken/wijk-leidsche-rijn/wat-gebeurt-er-in-de-wijk/meer-ruimte-voor-jongeren-in-leidsche-rijn/ 

Kijk voor onze uitgebreide visie op jongeren op https://www.obb-ingenieurs.nl/jongeren/

Contact

OBB spelmakers + ruimtedenkers
Teugseweg 5, 7418 AM Deventer

+31 (0)570 616005          I  info@obb-ingenieurs.nl

© ErwinEverts.nl 2024 -- OBB-main 1.1.1 Inloggen