Muziekplein Terwijde | Leidsche Rijn, Utrecht

OBB heeft de gemeente Utrecht ondersteunt bij de planvorming van het muziekplein. Dit in samenwerking met BFAS+ en diverse bewonersgroepen. Het landschapsontwerp is van BFAS+ en OBB heeft ondersteunt om tot een ontwerp te komen voor de verschillende speel- en ontmoetingsplekken binnen dit ontwerp. Getoonde beelden zijn eigendom van BFAS+.


Met aan één kant het Waterwinpark en aan de ander kant de waterpartij onder de spoorlijn worden in licht geaccidenteerd terrein Moerascipressen geplant. De bomen maken geen onderscheid tussen land en water en vormen een overgang van park naar plas. Door de rechte oever te veranderen in een golvende wordt de vloeiende overgang tussen nat en droog versterkt. Het al genoemde bescheiden reliëf creëert een eigen sfeer. Er komt een fietspad met een lichte slinger dat het reliëf volgt en dat door middel van een vlonder het laagste deel overbrugt.

> Specificaties

diensten
Ondersteuning Ontwerp Participatie
BFAS+
Arjan Vreugdenhil
mei 2019

Tussen de bomen staan verschillende uitdagende toestellen, voornamelijk gericht op de leeftijd 6+. De toestellen staan in een ondergrond van houtsnippers. De verschillende toestellen vormen samen met de bomen en her en der geplaatste keien en of liggende boomstammen een aantrekkelijke speelweide.

Het activiteitenplein is een multifunctioneel plein waar ruimte is voor diverse sporten (voetbal, basketbal, freerun, skate,…). Bovenal is het een vrije ruimte die uitdaagt om het eigen spel te maken en tal van andere activiteiten samen te ondernemen. Gekleurde lijnen en elementen maken het tot een unieke plek.

Aan het water is het heerlijk om elkaar te ontmoeten of even tot rust te komen. Hier komt een speels huisje van beton waar je even droog kunt staan en waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten. Tegelijk nodigt het huisje uit tot bewegen. De locatie ligt mooi aan het water en tegelijkertijd op zichtafstand van de doorgaande verbinding. Er is altijd wat te zien en te doen en tegelijkertijd is het een rustpunt.

De steiger nodigt uit tot ontmoeten maar ook tot allerlei activiteiten. Samen met de bomen wordt het park het water in getrokken.

Het project wordt in 2020 gerealiseerd.

 

Contact

OBB spelmakers + ruimtedenkers
Teugseweg 5, 7418 AM Deventer

+31 (0)570 616005          I  info@obb-ingenieurs.nl

© ErwinEverts.nl 2024 -- OBB-main 1.1.1 Inloggen