Ontwerp Gemberweg | Utrecht

Aan de Gemberweg in Utrecht heeft OBB een speel- en beweegzone ontworpen. De grootste uitdaging was om voor alle leeftijden een prettige plek te maken, met behoud van de huidige groenwaardes, en op korte afstand van de bebouwing.

De groenstrook is ingezet als een groeimodel, waarbij je als kind steeds verder kan en mag ontdekken. In het noorden, bij de basisschool, is het huidige klimparcour behouden. Richting het zuiden is er een klimparcour gerealiseerd voor de oudere kinderen. Voor jongeren is er vervolgens een sportplek gerealiseerd. De groenstrook nodigt zo uit om de wijk steeds verder te ontdekken, en eindigt op de Rijnkennemerlaan, die de buurt verbindt met de rest van de wijk, en die ook toegang biedt tot Park De Hoge Weide.

> Specificaties

diensten
Ontwerp Participatie
September 2019
Arjan Vreugdenhil

OBB heeft de bestaande groenstrook doorgetrokken en er een knik in gemaakt. De groenstrook steekt hierdoor het bestaande pad de Gemberweg over. Op deze manier ontstaat een nieuwe ruimte tussen de groenstrook en het fietspad aan de Rijnkennemerlaan. Hier is een Urban SportZone ontwikkeld, waar met name voor jeugd en jongeren een prettige plek is gemaakt om te sporten en te ontmoeten.

In de groenstrook is een klim- en klauterparcour bedacht, evenals een schommel. Deze zijn meer gericht op de jeugd, en sluiten aan op de klimtoestellen voor kleinere kinderen in het noorden van de groenstrook.

De groenstrook wordt verder aangedikt met diverse nieuwe bomen en heesters, om een biodiverse groenstrook te realiseren. Deze zorgt ook voor een natuurlijke buffer tussen de bebouwing en de Sportzone. En in de groenstrook is natuurlijk van alles te ontdekken!

 

Contact

OBB spelmakers + ruimtedenkers
Teugseweg 5, 7418 AM Deventer

+31 (0)570 616005          I  info@obb-ingenieurs.nl

© ErwinEverts.nl 2024 -- OBB-main 1.1.1 Inloggen