Oude IJsbaan: kraken tbv gebruik bewoners, speelruimte en huttenbouwweek

Oude ijsbaan Deventer (braakliggend wachtend op woningbouw) omgevormd naar ruimte voor natuurlijk spelen en kleinschalige evenementen. Verschillende partijen gingen daar aan de slag: moestuinen, Aarden Huis, boogschieters, Huttenbouwweek. Er kwamen geen speeltoestellen, maar zullen wel tijdelijke zandheuvels, snoeiafval, boomstammen, ruïnes en een eettuin e.d worden gemaakt.

> Specificaties

diensten
Beheer Ondersteuning Ontwerp Participatie Projectleiding
Keurmerk Instituut, Stichting Vrij, Zwarte Hond, Cambio
Elske Oost, Johan Oost

Het terrein is een aantal keren door een groep vrijwilligers en een graafmachine onder handen worden genomen. Zo werden moestuinen aanleggen, een kampvuurplek graven, jongerenplek gerealiseerd, een jeu de boulesbaan aangelegd en waterpompen geslagen voor moestuinen en waterspeelplaats, een (beach)volleybalveld , met bessenstruiken spiraalbos aangelegd en veel meer.

Daarbij vinden er nog allerlei leuke activiteiten plaats. Een greep uit deze activiteiten: Jaarlijkse huttenbouwweek, boogschieten, graffitimuur, evenementen, verjaardagen, werd er regelmatig paardenmest en compost gebracht zodat de tuinders hun groenten kunnen bemesten, mensen van www.bijenlint.nl verspreiden zakjes bloemzaadmengsel  en er werden knijpers en afvalzakken uitgeleend worden om het terrein weer eens op te ruimen.

Contact

OBB spelmakers + ruimtedenkers
Teugseweg 5, 7418 AM Deventer

+31 (0)570 616005          I  info@obb-ingenieurs.nl

© ErwinEverts.nl 2024 -- OBB-main 1.1.1 Inloggen