Schoolplein IKC De Kameleon | Haaksbergen

Het nieuwe schoolplein moet uitdagend zijn en er moet altijd iets nieuws te ontdekken zijn! Een mooie opgave waar OBB met veel plezier aan heeft gewerkt. En met een mooi resultaat.
De nieuwe IKC De Kameleon te Haaksbergen heeft een nieuw gebouw en daar hoort een nieuwe buitenruimte bij. In samenwerking met het schoolteam, de aannemer, de kinderen en verschillende andere partijen is OBB tot een vernieuwende ontwerp gekomen. Het nieuwe schoolplein is een groen schoolplein met klimaatadaptieve maatregelen zoals extra schaduw en regenwateropvang. Ook is er zo veel mogelijk sprake van hergebruik van materialen en grondstoffen die op de oude pleinen vrijkwamen. Door slim te ontwerpen is er ook veel groen en een aantal grote bomen bespaard gebleven.

> Specificaties

diensten
Aanbesteding Beheer Ontwerp Participatie
September 2019
Partners en van Heun Langezaal
Arjan Vreugdenhil, Annemarieke De Kloet

Het plein is opgedeeld in twee delen. Het kleine deel is voor de kleinere kinderen en kan worden afgesloten ten behoeven van BSO en KDV. Het grotere gedeelte is voor de onder en bovenbouw en biedt veel uitdaging en ruimte. Beide delen beiden zowel groene als grijze als blauwe speelwaardes. Zo kun je er op een verkeerspleintje fietsen, met een waterpomp spelen, in een ruimtenet op een heuvel klimmen, beestjes en vlinders zoeken in de bijzondere beplanting, met modder spelen, volleyballen, verstoppen, balanceren, in de boom klimmen en nog veel meer. Ook zijn er diverse plekken om even rustig te zitten of met een groep(je) een les te hebben of een opdracht te doen.

Er zijn veel bijzondere groensoorten toegepast op het plein die elk zijn eigen speelwaarde hebben per seizoen.

En nog iets gaafs; het dak watert af op het plein. Dus na een regenbui is er extra speelwaarde!

De kleuren van de verschillende elementen komen terug in het gebouw en vanuit het gebouw is er zicht op veel groen.

Al met al een plein waar kinderen nu al graag op spelen, ook buiten schooltijd. Mooiste compliment kwam van de directeur van de overkoepelende scholenorganisatie; ‘ik wou dat ik vroeger zo’n schoolplein had gehad”.

OBB heeft hierin ondersteunt vanaf de participatie tot aanbesteding en realisatie. Partners en Van Heun heeft dit proces geleid en Langezaal heeft het uitgevoerd. Het schoolplein is in het najaar van 2019 feestelijk geopend. Binnenkort meer foto’s!

Contact

OBB Ingenieursbureau
Bouwhuisweg 4
7431 RG Diepenveen

+31 (0)570 616005
info@obb-ingenieurs.nl

© ErwinEverts.nl 2020 -- OBB-main 1.1.1 Inloggen