Speeldreef Meppel

OBB mocht in Meppel voor de Jacob van Ruisdaellaan, door de buurt de Speeldreef genoemd, een nieuw inrichtingsvoorstel maken. Hiervoor organiseerde OBB een geslaagde bewonersbijeenkomst waarin zowel omwonenden als kinderen hun input leverden. Het ontwerp werd op een tweede bijeenkomst gepresenteerd. Tijdens de bijeenkomsten en uit de gehouden enquête kwamen veel ideeën, wensen en vragen naar voren. OBB heeft dit uitgewerkt in een totaal ontwerp voor de nieuwe inrichting. Met dit ontwerp wordt een traject gestart voor aanbesteding en selectie aannemer. Naar verwachting zal de start van de uitvoering begin 2018 zijn. Op de speeldreef komt meer ruimte voor verschillende vormen van spelen. Het huidige asfalt wordt vervangen en krijgt bovendien meer speelwaarde door glooiingen, routing en belijning. Verder wordt het sportveld uitgebreid, komt er meer zitgelegenheid en worden speelobjecten en de omgeving meer één. Alle speelplekken worden verbonden door het asfaltparcour waarin afstandslijnen en speelaanleidingen zijn aangebracht.

> Specificaties

diensten
Ontwerp Participatie
Juli 2017
Arjan Vreugdenhil, Elske Oost

De gehele speeldreef krijgt bovendien een groenere uitstraling. Er worden veel bomen geplant om de gekapte bomen te compenseren, de groenvakken worden opnieuw ingericht en er komen grote stukken speelweide. Ook is er in samenspraak met de bewoners gekozen voor enkele hondenpoepdepots om de speeldreef schoon te houden.

In vergelijking met de oude situatie wordt de speeldreef nóg speelser. De sfeer wordt natuurlijker en meer organisch, en er komen tal van speelmogelijkheden bij. De huidige waarde van het asfalt en het groen worden versterkt.

Bekijk hier het filmpje dat we maakte op de eerste bijeenkomst;

Kijk voor meer informatie en de huidige stand van zaken op de gemeentelijke website. Hier kun je ook een uitvergroting van de plankaart bekijken.

 

Contact

OBB spelmakers + ruimtedenkers
Teugseweg 5, 7418 AM Deventer

+31 (0)570 616005          I  info@obb-ingenieurs.nl

© ErwinEverts.nl 2024 -- OBB-main 1.1.1 Inloggen