Wierden Speelplekkenplan

“Kinderen spelen buiten” is het speelruimteplan voor de gemeente Wierden. Hierin wordt het beleid en het te voeren beleid voor de speelvoorzieningen van de gemeente Wierden weergegeven. Dit rapport is in het voorjaar van 1998 door OBB opgesteld. Het was het eerste speelruimteplan voor OBB.

De aanleiding tot het opstellen van het speelruimteplan is dat zich bij het beheren van de speelvoorzieningen in de gemeente Wierden een drietal knelpunten voordoen. Ten eerste ontbreekt in de gemeente Wierden een beschrijving van het beleid ten aanzien van de inrichting en het onderhoud van de openbare speelvoorzieningen. Daarnaast weet de gemeente zich geconfronteerd met het Besluit Veiligheid van Attractie- en Speeltoestellen en de (financiële) consequenties van dit besluit. Bovendien heeft de gemeenteraad zich ten aanzien van de openbare speelvoorzieningen uitgesproken voor de bezuinigingsdoelstelling “blijven, maar minder”.

> Specificaties

diensten
Beleid
Juni 2005

Het eerste speelruimteplan dat OBB in 1997 schreef was in voor gemeente Wierden! Bij de evaluatie in 2003 bleek dat Wierden aan de hand van dit beleid al veel verbeterd had en de visie op spelen steeds meer uitgewerkt wordt.

Contact

OBB spelmakers + ruimtedenkers
Teugseweg 5, 7418 AM Deventer

+31 (0)570 616005          I  info@obb-ingenieurs.nl

© ErwinEverts.nl 2024 -- OBB-main 1.1.1 Inloggen