Workshop of netwerkbijeenkomst
De workshops zijn geschikt om basiskennis op te doen, maar zijn er ook ook voor kennisverdieping. De basiskennisworkshops duren een halve dag en kunnen intern worden gegeven tegen een vergoeding van ongeveer € 500,-. Deze workshops zijn gratis als een gemeente ze als netwerkbijeenkomst organiseert en hiervoor minimaal 6 gemeenten als deelnemer regelt. OBB zorgt altijd voor het inhoudelijke deel en de organiserende gemeente voor de faciliteiten als een ruimte, presentatiemiddelen en eventuele versnaperingen. De workshops kunnen prima gecombineerd worden. Zo heeft Hellevoetsluis afgelopen jaar in de ochtend een interne workshop aanbesteden gedaan en in de middag een netwerkbijeenkomst ontwerp.
Bij kennisverdieping of grotere groepen wordt er vaker gekozen voor een hele dag intern bij eigen gemeente. Hierbij worden gemeentespecifieke vragen verwerkt in de workshop, zodat er aan het eind van de dag ook weer een speelstap is gezet. Bel of mail ons om een van navolgende workshops te organiseren of volgen:
> Specificaties
- diensten
- Cursussen en workshops Ondersteuning
- Datum:
- Januari 2018
- Team:
- Elske Oost, Johan Oost, Marjol Rooze, Natascha Dijkhuijsen, Madeleine Frelier, Arjan Vreugdenhil
Basisworkshops (halve dag):
- De Spikkel; variatie en uitdaging in ontwerp. Basiskennis ontwerp. Instrument voor participatie met kinderen en volwassenen en voor beoordeling en uitvraag in minicompetities.
- Aanbesteden; introductie op aanbesteden voor speelruimte. Basiskennis aanbesteden waarom en hoe. Hulp bij bepalen strategie en marktkennis opdoen.
- Circulair spelen; spelen is heel circulair. Basiskennis circulair en hoe dit te verwerken in speelruimtebeleid en de inrichting van speelruimte.
- Participatie; werken op buurtniveau. Niet de speelplek groeit mee met de kinderen, maar de speelbuurt. Aanpak voor meerdere speelplekken tegelijk in een buurt.
- Analyse van speelruimte; kwantiteit bepalen. Basiskennis over methoden om de spreiding en hoeveelheid van je speelruimte te bepalen.
- Jongerenontmoeting; hoe het werkt. Basiskennis over spreiding en categorisering van jongerenvoorzieningen.
Kennisverdiepende workshops (hele dag):
- De Spikkel; variatie en uitdaging in ontwerp. Zelfde als basisworkshop, maar uitgebreid met veldwerk, beoordelen ontwerpen of maken ontwerpen.
- Aanbesteden; selecteren en gunnen. Zelfde als basisworkshop, maar uitgebreid met het onderdeel selectie en gunning. Na deze workshop heb je een basis om zelf aan de slag te gaan.
- Analyse van speelruimte; kwantiteit bepalen. Zelfde als basisworkshop, maar uitgebreid met veldwerk of participatiemoment met kinderen of bewoners. Mogelijk om hier toe te spitsen op een eigen wijk.
- Participatie; werken op buurtniveau. Zelfde als basisworkshop, maar uitgebreid met het gezamenlijk opstellen van een actieplan voor een eigen wijk.
- Jongerenontmoeting; hoe het werkt. Zelfde als basisworkshop, maar uitgebreid met een participatiemoment met welzijnswerk en wijkagenten om eigen situatie in beeld te brengen en neuzen zelfde kant op te krijgen.