Zoetermeer Speelruimteplan

Met het beleidsplan uit 2005 was niets mis, het was een voorloper in zijn soort. Een vernieu-wende visie, meer ruimte gevend aan het kind, meer natuurlijk en informeel spelen, goede spreidingsuitgangspunten. En toch gaat het mis; er verandert te weinig en we blijven achter de feiten aanlopen. De speeltoestellen en -plekken zijn, in grote lijnen, nog dezelfde als die van 10 jaar geleden. Omdat iedereen die speeltoestellen voor zijn of haar deur wil.
Dit speelruimteplan is dan ook geen traditionele beleidsnota maar meer een oproep aan alle inwoners van Zoetermeer. Denk minder in toestellen en meer in ruimte. Neem in overleg met de buren de regie over op al die kleine hoekjes in de buurt en maak ze leuker dan die saaie wip-veer van de gemeente. En ga vooral met uw kind de buurt in naar die mooie grote plekken, zodat het leert om zelfstandig op pad te gaan. En als het kind iets ouder wordt kan en mag het er ook zelf naar toe.
Wij hopen dat na ons ook veel kinderen, ouders en andere betrokkenen hun handtekening zullen zetten onder deze oproep, zodat het draagvlak om te veranderen steeds groter en daarmee de speelruimte steeds leuker, beter, spannender en gezelliger wordt. Kortom echt anders!

> Specificaties

diensten
Beleid
Johan Oost, Elske Oost, Madeleine Frelier
Jof Neuhaus
Juni 2016

Contact

OBB spelmakers + ruimtedenkers
Teugseweg 5, 7418 AM Deventer

+31 (0)570 616005          I  info@obb-ingenieurs.nl

© ErwinEverts.nl 2024 -- OBB-main 1.1.1 Inloggen