Trudy Fleuren, Gemeente Den Bosch

 “Wij zijn als Den Bosch een veeleisende opdrachtgever, omdat we streven naar een goed eindresultaat. Het door OBB opgestelde beheerplan spelen heeft geleid tot de benodigde verruiming van ons investeringsgeld voor speeltoestellen en ondergronden. Het daarop volgende inkoop traject heeft geleid tot een goede werkzame situatie met inspectie en onderhoud.”

“Voor de gemeente Bunnik hebben Elske Oost en Arjan Vreugdenhil ontwerpsessies voor de buitenruimte op het Scholeneiland begeleid met bewoners en betrokken ouders van naastgelegen MFA. Na een goede analyse aan de hand van de `Spikkel’, kwamen ze met inspirerende elementen voor het ontwerp. Samen met de ideeën van bewoners en ouders is er een mooi ontwerp voor de buitenruime ontstaan.”

Irene Houtsma Adviseur ruimtelijke ontwikkeling / projectleider Bunnik 2018
Referenties tweedaagse Cursus speelruimtebeleid 2018

“Deze cursus helpt de professionals binnen het vakgebied spelen om gezamenlijk het beleid en de uitvoering goed op de rails te zetten.”

“De cursus heeft duidelijke lesstof en onderbouwing met voldoende praktijkvoorbeelden. Verder is interactie samen met andere cursusleden goed verdeeld tijdens de lessen.”

“leerzame cursus die gegeven wordt door enthousiaste mensen. Locatie en verzorging van de cursus is top. Daarnaast erg leuk om met medecollega’s uit andere gemeentes te kunnen sparren.”

“Ik vond het een hele nuttige en goed georganiseerde cursus, met een goede afwisseling van theorie en praktijk. Zeker een aanrader!”

” heb enthousiasme gekregen om aan de slag te gaan met het nieuwe speeltuinenbeleid nav deze cursus. Leuk om ook kennis te delen met andere gemeente.”

In de enquête geven de deelnemers een gemiddeld rapportcijfer van 8,5

“Bedankt voor de inzet en de prettige samenwerking.  Het resultaat mag er wezen.”

 

Olaf van der Beek Gemeente Korendijk 2018
Thelma van den Akker Beleidsadviseur bij Gemeente Uden 2018

“Ik was ongeveer 8 jaar geleden jouw contactpersoon voor het onderzoek dat jij hebt gedaan naar speelruimte in Uden. Daar hebben wij nog steeds veel speelplezier van.”

“Ook wij hebben de samenwerking als heel prettig ervaren en er ligt een mooi product!”

Bert de Vries Gemeente Twenterand 2018
Vivian Doumpa, Freelance Urbanist, 2018

Over de SPIKKEL:

“It is well-written, inspiring and a good combination of theoretical knowledge and experience.

I would really like at some point to try the Speckle myself!”

“OBB-ingenieurs is dé professional op het gebied van spelen, participatie en gebruik- en (her)inrichting van de openbare ruimte. De gemeente Utrecht werkt al jaren samen, wat heeft geresulteerd in Wijkspeelruimtebeleid voor alle wijken, advies op maat en realistische creatieve oplossingen. Elske en haar collega’s zijn altijd bereid een tandje harder te lopen, te investeren en bij te dragen aan de ambitie spelen tot een hoger plan te tillen. Met flair, humor en haar positieve, beetje stoere persoonlijkheid, weet Elske veel in beweging te krijgen.”

Annelore Zielstra, Gemeente Utrecht, 2017
Hugo Geerlings, Gemeente Teylingen, 2016

“OBB staat voor:
Ontzettende fijne mensen die hun vak goed verstaan en weten waar ze mee bezig zijn. Jong en oud voelen zich snel gehoord.
Bijzonder goed geschikt om participatie trajecten mee te lopen op het gebied van spelen. Vindingrijk als het gaat om het bedenken van oplossingen in de openbare ruimte.
Bekwaam op het gebied van communicatie over projecten waarin complexe vragen kwalitatief hoogwaardig worden afgehandeld.”

“De cursus speelruimtebeleid was erg leuk, leerzaam en er was veel gelegenheid om alles te vragen. Na de cursus gevolgd te hebben heb ik een goede kijk en handvaten gekregen om een beleidsstuk te maken. Het is geweldig dat ik na het volgen van de cursus nog altijd terecht kan bij OBB en medecursisten om een goed en eerlijk advies te krijgen om zodoende mijn functie goed en met plezier uit te voeren.”

Marcel Pelzer, Gemeente Bergen (L), 2016
Twahied Nurmohamed en Carla Rijling, Gemeente Leiderdorp, 2016

“We werken al sinds 2011 naar volle tevredenheid met het ingenieursbureau OBB samen. Tot op heden is er een goede samenwerking en een chemie met de medewerkers van het bedrijf. Het is laagdrempelig en je wordt niet als een nummer behandeld. In geval dat er zich een onverwachte situatie voordoet die een snelle reactie vereist richting bewoners of politiek wordt daar adequaat en goed mee omgegaan en naar gehandeld. Buiten hun specialisme om, gaan ze en denken ze ‘out of the box’ om met bewonersvragen en/of –participatie. Ook op bewonersavonden of bijeenkomsten op locatie samen met kinderen en inwoners zijn zij een waardevolle aanvulling gebleken. Als opdrachtgever wordt je vrijwel totaal ontzorgd bij de invulling en/of uitvoering van het project, zonder hierbij de betrokkenheid of regie te verliezen. Alles waarvoor ze zelf kunnen zorgen doen ze. Geen woorden maar daden!  Om extra te benadrukken hoe tevreden we zijn gaan we binnenkort een aanvullend samenwerking aan tot begin 2019.

“OBB combineert praktijkervaring met visie. Het bijpassend instrumentarium is dan ook gebaseerd op realiteit en is een genot om mee te werken.”
“Ook jongeren hebben een plek nodig in de openbare ruimte. Dit besef en het concreet maken van die behoefte is winst. Het principe van de spreiding van de verschillende jongerenvoorzieningen werkt in de praktijk verrassend goed.  Bij de wijken waar we op papier te weinig beschikbaar zouden hebben bestaat ook daadwerkelijk een vraag”

Peter Post, Beleidsadviseur groen en spelen Gemeente Almere, 2016
Marco Dofferhoff, Gemeente Zoetermeer, 2016

“Positief, communicatief goed, weten waar het over gaat, volgen de laatste ontwikkelingen goed.
Leuke participatie met kinderen, gaan echt rond en weten hoe ze informatie bij kinderen los kunnen krijgen. Leggen dit ook op een voor de raad interessante manier vast!
Positief, komen met nieuwe inzichten en andere varianten.”

Met genoegen schrijf ik deze aanbeveling voor OBB-ingenieurs: De gemeente Hillegom heeft OBBin 2003, na vergelijking met twee andere adviesbureaus, uitgenodigd om speelruimtebeleid te ontwikkelen. Deze opdracht is in 2003 uitgevoerd. OBB heeft daarbij optimaal gebruik gemaakt van haar expertise in spelen. Daarbij vinden wij het van belang dat bij onderzoek en analyse de Hillegomse jeugd intensief is betrokken. OBB heeft zowel rondgangen gemaakt door het dorp met groepjes kinderen als groepsgesprekken belegd op scholen.
in 2007 heeft OBB op ons verzoek , in samenspraak met de vijf Hillegomse speeltuinverenigingen, speeltuinenbeleid ontwikkeld. Op grond daarvan hebben wij besloten tot gerichte extra investeringen in een aantal speeltuinen.
In 2008 hebben wij OBB gevraagd om te bemiddelen tussen omwonenden van een aan te leggen speelterrein aan de Hofduynlaan. Door middel van een workshop met deze omwonenden heeft OBB een bevredigende oplossing gevonden voor de tegengestelde belangen die er speelden.
Daarom hebben we begin dit jaar OBB gevraagd om in een vergelijkbaar belangenconflict rond spelen in de buitenruimte, te bemiddelen.
Wat mij daarbij aanspreekt is de creatieve wijze waarop aansluiting gezocht wordt bij de houding van omwonenden en kinderen en “het belang van spelen” aan de andere kant.
“Betrokken”, “deskundig” en “creatief” zijn de eerste drie kwalificaties, die bij me opkomen als ik OBB wil typeren. 

René Daalmans, Gemeente Hillegom, 2010

Contact

OBB Ingenieursbureau
Postbus 805
7400 AV Deventer
+31 (0)570 616005
info@obb-ingenieurs.nl

Bezoekadres (geen post): Bouwhuisweg 4 Diepenveen.
© ErwinEverts.nl 2018 -- OBB-main 1.1.1 Inloggen