Sandra Reuvekamp, pleincommissie CBS de Bron Nijensleek

Positieve reacties van pleincommissie CBS de Bron

De reacties van kinderen, ouders, oudercommissie en bestuur van CBS de Bron te Nijensleek:
“Wat een leuke ideeën, een mooie opzet!!”

Dat vonden de ouders en leerkrachten in de AC-vergadering ook:
“Wat een prachtige schets kregen we van OBB speelruimte specialisten!”

Sandra: Wat ik zelf mooi vind, is dat het bestaande er in meegenomen wordt. We zijn het er als commissie unaniem over eens om als eerste stap het schoolplein aan te passen. De meeste werkzaamheden worden door ouders of met behulp van ouders gedaan. Bedankt voor het boekwerk, het ziet er goed uit!

Complimenten van de Gemeenteraad van Nieuwegein voor de nieuwe speelvisie
In mei 2019 heeft de gemeenteraad van Nieuwegein met veel complimenten de nieuwe speelvisie vastgesteld met als titel “Ruim baan voor oorspronkelijk spelen, sporten en ontmoeten”. Het is een kort helder kaderstellend document geworden met veel illustraties en analysekaarten. In een pilot is samen met OBB de visie ook nog getoetst en is uitgeprobeerd hoe de participatie van met name de kinderen kan resulteren in een super leesbaar plan van aanpak met maatregelenkaart. Verschillende medewerkers van OBB hebben mij in dit traject enorm ondersteund, ieder vanuit zijn eigen expertise en “kwaliteiten”. Buiten de kaders denken, analyserend cijferen, praktisch ondersteunen, creatief vormgeven… Ze kunnen het allemaal bij OBB. Kortom: het was mij een genoegen om met ze samen te werken!

Meer over het project Ruim baan voor oorspronkelijk spelen, sporten en ontmoeten

Mieke Tulleken, beleidsadviseur Openbaar Domein, gemeente Nieuwegein
Rogier Schmitz, medewerker groen, landschap en spelen bij de Gemeente Lingewaard, Team Openbare Ruimte en Vastgoed

De gemeente Lingewaard werkt graag samen met OBB Ingenieurs
In 2009 heeft OBB het speelruimteplan ‘Buitenspelen, ja leuk’ voor ons geschreven. Jarenlang de leidraad voor alles omtrent spelen in onze gemeente. Het speelruimteplan was aan vernieuwing toe en ondanks dat er vaak geadviseerd wordt om bij het beleid te switchen tussen bureau was het voor ons helder; OBB zou ook het nieuwe speelruimteplan schrijven.

Als ik dan het ‘oude’ en ‘nieuwe’ speelruimteplan’ naast elkaar leg dan zie ik ook de ontwikkeling bij OBB. Van een dikke pil in 2009 naar een mooi vormgegeven, duidelijk en vooral handzaam speelruimteplan in 2019. Een beleidsdocument dat voldoet aan de wensen van een gemeenteraad anno 2019. Vastleggen van duidelijke kaders, financiën op orde en de uitvoering …..die laten we op de plek waar het hoort, bij de kinderen.

OBB is altijd bereid om mee te denken, bij te sturen en te leveren. Wederom trots op een mooi product en een zeer prettige samenwerking.
Dank je wel!

Werkorganisatie CGM: OBB beantwoordt aan de vraag
Vanuit verschillende invalshoeken mag ik sinds 2009 met OBB samenwerken. Beleids- en beheerplannen, wijkgerichte ontwerptrajecten voor nieuwe of te renoveren speelplekken, participatie met bewoners, advisering bij vraagstukken uit de praktijk, de samenwerking is divers en de resultaten zijn goed. We vragen OBB regelmatig om een flexibele houding waarin we soms moeten hollen en dan weer stilstaan. Advisering vanaf afstand of op locatie, OBB beantwoordt aan de vraag. Het team is gedreven en deskundig. Ook voor de jaren 2019 tot en met 2023 staan voor de Werkorganisatie CGM (CGM: Cuijk – Grave – Mill en Sint Hubert) weer flinke uitdagingen op het programma. Ik zie de samenwerking weer met vertrouwen tegemoet.

Jeroen van Hagen, Specialist Infrastructuur Beheer en Onderhoud bij Werkorganisatie CGM
Hub Maar; Beleidsmedewerker Groen en Spelen & Bewegen gemeente Nuenen c.a.

2 daagse cursus Speelruimtebeleid

Prima cursus met een goede aansluiting op mijn huidig werkgebied van Spelen en bewegen. Ook de rondgang door de wijk Lombok geeft een indicatie en voorbeelden hoe je de openbare ruimte kunt gebruiken. Met plekken die geslaagd zijn in hun opzet maar ook speelplekken die geen meerwaarde hebben. Het werken in een kleine groepsgrootte heeft zijn voordeel dat er tijd is voor diepgang van verschillende onderwerpen.

Bedankt voor het goede advies en hulp, anders hadden we nu nog steeds met een ongekeurde kabelbaan gezeten.

Rob Zandbergen technische zaken stichting De Speelakker Noordwijkerhout
Peter Ballast, Gemeente Oost Gelre

In de visie voor het gebied de Grolse Weiden in Groenlo was een natuurspeelplek bedacht. De gemeente heeft de realisatie van het plan ‘overgedragen’ aan een werkgroep. Om de werkgroep te ondersteunen met technische informatie en advies over het maken van speeltoestellen heeft de gemeente OBB-ingenieurs ingeschakeld. De samenwerking met OBB (contacten via Johan) liep perfect. Dit zowel tussen de gemeente en OBB als werkgroep en OBB. Omdat de speeltoestellen veel zelfbouw betrof was het erg fijn dat deskundig advies vanuit OBB gegeven kon worden. Door de praktische maar ook laagdrempelige benadering van OBB zijn de toestellen gerealiseerd en begin 2019 ook gecertificeerd. Er is nu een natuurspeelplek ontstaan die niet alleen mooi is maar ook gecertificeerd is. En dat met niet standaard speeltoestellen! OBB ingenieurs BEDANKT! Ook namens alle spelende jongeren uit Groenlo!

Nu ik met pensioen ga, wil je tevens bedanken voor de prettige samenwerking in het verleden en wens jou en je medewerkers veel succes met je bedrijf in de toekomst.

Jan van Dinter, gemeente Boxmeer
Willy Vaags, natuurspeelplek RaVVoTT’n

We hebben op verzoek en in opdracht van de gemeente OostGelre met een aantal vrijwilligers een natuurspeelplek in het stadspark De Grolse Weiden te Groenlo

kunnen realiseren. Om tijdens de ontwikkeling rekening te kunnen houden met de vereiste veiligheid van de diverse speelobjecten hebben we OBB gevraagd ons daarin te ondersteunen. Ook tijdens de aanleg kregen we deskundig en creatief advies. Mede daardoor , ook met behulp van 2 professionele bedrijven, hebben we een veilige speelplek kunnen aanleggen. Nu kan de Groenlose jeugd daar naar hartenlust veilig RaVVoTT,n. Verder lezen…

 “Wij zijn als Den Bosch een veeleisende opdrachtgever, omdat we streven naar een goed eindresultaat. Het door OBB opgestelde beheerplan spelen heeft geleid tot de benodigde verruiming van ons investeringsgeld voor speeltoestellen en ondergronden. Het daarop volgende inkoop traject heeft geleid tot een goede werkzame situatie met inspectie en onderhoud.”

Trudy Fleuren, gemeente Den Bosch
Irene Houtsma Adviseur ruimtelijke ontwikkeling / projectleider Bunnik 2018

“Voor de gemeente Bunnik hebben Elske Oost en Arjan Vreugdenhil ontwerpsessies voor de buitenruimte op het Scholeneiland begeleid met bewoners en betrokken ouders van naastgelegen MFA. Na een goede analyse aan de hand van de `Spikkel’, kwamen ze met inspirerende elementen voor het ontwerp. Samen met de ideeën van bewoners en ouders is er een mooi ontwerp voor de buitenruime ontstaan.”

“Deze cursus helpt de professionals binnen het vakgebied spelen om gezamenlijk het beleid en de uitvoering goed op de rails te zetten.”

“De cursus heeft duidelijke lesstof en onderbouwing met voldoende praktijkvoorbeelden. Verder is interactie samen met andere cursusleden goed verdeeld tijdens de lessen.”

“leerzame cursus die gegeven wordt door enthousiaste mensen. Locatie en verzorging van de cursus is top. Daarnaast erg leuk om met medecollega’s uit andere gemeentes te kunnen sparren.”

“Ik vond het een hele nuttige en goed georganiseerde cursus, met een goede afwisseling van theorie en praktijk. Zeker een aanrader!”

” heb enthousiasme gekregen om aan de slag te gaan met het nieuwe speeltuinenbeleid nav deze cursus. Leuk om ook kennis te delen met andere gemeente.”

In de enquête geven de deelnemers een gemiddeld rapportcijfer van 8,5

Referenties tweedaagse Cursus speelruimtebeleid 2018
Olaf van der Beek Gemeente Korendijk 2018

“Bedankt voor de inzet en de prettige samenwerking.  Het resultaat mag er wezen.”

 

“Ik was ongeveer 8 jaar geleden jouw contactpersoon voor het onderzoek dat jij hebt gedaan naar speelruimte in Uden. Daar hebben wij nog steeds veel speelplezier van.”

Thelma van den Akker Beleidsadviseur bij Gemeente Uden 2018
Bert de Vries Gemeente Twenterand 2018

“Ook wij hebben de samenwerking als heel prettig ervaren en er ligt een mooi product!”

Over de SPIKKEL:

“It is well-written, inspiring and a good combination of theoretical knowledge and experience.

I would really like at some point to try the Speckle myself!”

Vivian Doumpa, Freelance Urbanist, 2018
Annelore Zielstra, Gemeente Utrecht, 2017

“OBB-ingenieurs is dé professional op het gebied van spelen, participatie en gebruik- en (her)inrichting van de openbare ruimte. De gemeente Utrecht werkt al jaren samen, wat heeft geresulteerd in Wijkspeelruimtebeleid voor alle wijken, advies op maat en realistische creatieve oplossingen. Elske en haar collega’s zijn altijd bereid een tandje harder te lopen, te investeren en bij te dragen aan de ambitie spelen tot een hoger plan te tillen. Met flair, humor en haar positieve, beetje stoere persoonlijkheid, weet Elske veel in beweging te krijgen.”

“OBB staat voor:
Ontzettende fijne mensen die hun vak goed verstaan en weten waar ze mee bezig zijn. Jong en oud voelen zich snel gehoord.
Bijzonder goed geschikt om participatie trajecten mee te lopen op het gebied van spelen. Vindingrijk als het gaat om het bedenken van oplossingen in de openbare ruimte.
Bekwaam op het gebied van communicatie over projecten waarin complexe vragen kwalitatief hoogwaardig worden afgehandeld.”

Hugo Geerlings, Gemeente Teylingen, 2016
Marcel Pelzer, Gemeente Bergen (L), 2016

“De cursus speelruimtebeleid was erg leuk, leerzaam en er was veel gelegenheid om alles te vragen. Na de cursus gevolgd te hebben heb ik een goede kijk en handvaten gekregen om een beleidsstuk te maken. Het is geweldig dat ik na het volgen van de cursus nog altijd terecht kan bij OBB en medecursisten om een goed en eerlijk advies te krijgen om zodoende mijn functie goed en met plezier uit te voeren.”

“We werken al sinds 2011 naar volle tevredenheid met het ingenieursbureau OBB samen. Tot op heden is er een goede samenwerking en een chemie met de medewerkers van het bedrijf. Het is laagdrempelig en je wordt niet als een nummer behandeld. In geval dat er zich een onverwachte situatie voordoet die een snelle reactie vereist richting bewoners of politiek wordt daar adequaat en goed mee omgegaan en naar gehandeld. Buiten hun specialisme om, gaan ze en denken ze ‘out of the box’ om met bewonersvragen en/of –participatie. Ook op bewonersavonden of bijeenkomsten op locatie samen met kinderen en inwoners zijn zij een waardevolle aanvulling gebleken. Als opdrachtgever wordt je vrijwel totaal ontzorgd bij de invulling en/of uitvoering van het project, zonder hierbij de betrokkenheid of regie te verliezen. Alles waarvoor ze zelf kunnen zorgen doen ze. Geen woorden maar daden!  Om extra te benadrukken hoe tevreden we zijn gaan we binnenkort een aanvullend samenwerking aan tot begin 2019.

Twahied Nurmohamed en Carla Rijling, Gemeente Leiderdorp, 2016

Contact

OBB Ingenieursbureau
Bouwhuisweg 4
7431 RG Diepenveen

+31 (0)570 616005
info@obb-ingenieurs.nl

© ErwinEverts.nl 2020 -- OBB-main 1.1.1 Inloggen