Peter Blaauwehand, Gemeente Winterswijk

Ervaring driedaagse cursus speelruimte

Als nieuwe beheerder speellocaties ben ik en een wereldje terechtgekomen, ondanks mijn enkele decennia ervaring in de openbare ruimte, waar voor mij nog vele uitdagingen liggen. Speellocaties gaan iedereen aan! Papa’s. mama’s opa’s oma’s maar vooral kinderen. Die kinderen worden regelmatig vergeten. Na mijn eerste samenwerking en kennismaking met OBB, Yolanda in project de Pas te Winterswijk kreeg ik een mailing over een driedaagse cursus.  De modules beleid, ontwerp en beheer, hebben mijn volledige aandacht getrokken. Ik heb mij opgegeven met het oogmerk ‘bijgepraat’ te worden. Nou er is inderdaad veel bijgepraat.  Drie cursusdagen en een bijna oneindig aantal seminars hebben mij van veel informatie voorzien. Mijn ogen zijn er echt van opengegaan. Belangrijk met dit soort cursussen is er de gedachten bij te houden, vooral na de lunch 😊, valt dat wel eens tegen.

Maar wat schetste mijn verbazing behalve de deskundigheid van de cursusleiders, de mensen van OBB en Dirk Vermeulen van kenniscentrum Speelruimte en buitenspelen, waren de cursusdagen zeer inspirerend. Dus de aandacht was er vanaf het begin tot het eind! Ook de combi theorie en praktijk (al dan niet in de regen) was zeer welkom en waardevol. Dat er voor mij een opdracht van het college kwam om een nieuwe visie te schrijven voor de ‘speellocaties’ wat uiteindelijk heeft geresulteerd in een verdere samenwerking met OBB die we 4 juli gaan aftrappen in Winterswijk.  Zo zie je maar dat op een gegeven moment de puzzelstukjes in elkaar vallen op de juiste tijd. Toeval bestaat niet! Vergeet ik nog bijna te vertellen dat behalve de cursusleiders ook de cursistengroep erg leuk was en goed klikte. Niet te groot en met divers pluimage. Erg mooi.

Uiteindelijk is de cursus voor mij afgesloten met de BOSS dag in Veenendaal. Ik kan deze dag u van harte aanbevelen zeer interessante/inspirerende workshops discussies en netwerken.

Bekijk hier meer informatie over de cursus en meld je ook aan!

Contact

OBB spelmakers + ruimtedenkers
Teugseweg 5, 7418 AM Deventer

+31 (0)570 616005          I  info@obb-ingenieurs.nl

© ErwinEverts.nl 2024 -- OBB-main 1.1.1 Inloggen