> SPEELGOEDMUSEUM LANCEERT BUITENSPEELROUTE

Uitdagende challenges doen op de mooiste plekjes van de Deventer binnenstad. Dat kan met de nieuwe buitenspeelroute van het Speelgoedmuseum Deventer. Het vernieuwde museum heeft klassieke en nieuwe buitenspellen in een actief programma bij elkaar gebracht.

Een avonturenzak vol buitenspeelgoed

Omdat kinderen steeds minder buitenspelen heeft het Speelgoedmuseum, met behulp van OBB Ingenieurs uit Diepenveen, een speciale buitenspeelroute met traditionele spellen en eigentijdse challenges ontwikkeld. Met de speelroute worden kinderen én (groot)ouders uitgedaagd om gezond in beweging te blijven. Bezoekers kunnen tegen kostprijs een avonturenzak vol met buitenspeelgoed ophalen. Met deze avonturenzak gaat men op pad door het oogstrelende Bergkwartier in Deventer. Tijdens de speelroute doe je in de buitenlucht leuke oude en nieuwe spelletjes als hinkelen en elastieken.

Maatschappelijke rol

Het museum zet zich vanuit zijn maatschappelijke rol in voor het buitenspelen als vorm van immaterieel erfgoed. Het museum nam 25 jaar geleden al een zeer succesvol initiatief tot de populaire zomeractiviteit Spelen op de Brink. “Het is van groot belang dat ouders hun kinderen stimuleren tot spelen in de buitenlucht en daarbij hun kennis en ervaring met spelletjes overdragen op nieuwe generaties. Zo’n speelse beweegroute is niet alleen gezond voor lichaam en geest, maar ook superleuk om samen te doen,” stelt museumdirecteur Ewout van der Horst. De route is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Deventer, provincie Overijssel en het VSBfonds.

Zes dagen per week geopend

Speelgoedmuseum Deventer is een maand geleden heropend en de eerste reacties zijn ronduit enthousiast. De landelijke versoepelingen rondom het coronavirus maken een spontaan bezoek aan het museum weer mogelijk. Omdat Speelgoedmuseum Deventer is aangemerkt als ‘doorstroomlocatie’ is testen voor toegang of het verplicht moeten overleggen van een coronacheckbewijs niet nodig. Alle informatie over het museum en de nieuwe buitenspeelroute zijn te vinden op www.hetspeelgoedmuseum.nl.

fotograaf: Viorica Cernica – © Deventer Verhaal

Contact

OBB spelmakers + ruimtedenkers
Teugseweg 5, 7418 AM Deventer

+31 (0)570 616005          I  info@obb-ingenieurs.nl

© ErwinEverts.nl 2024 -- OBB-main 1.1.1 Inloggen